Nya tag

Redan på bussen hem igår kände jag att det var dags att skärpa sig. Inte tveka på varken mig eller ponnyn, hade jag gjort det i början av vår tid skulle hon aldrig ha kommit dit hon är nu. Och absolut inte ge upp! 
 
Jag peppade mig själv lite med resan vi gjort, en resa jag gjort själv till en stor del, med duktiga tränare på marken. Men skulle jag inte kunnat ett dugg skulle vi välaldrig kommit dit vi är idag. Så jag åkte till stallet idag inställd på att hoppa upp på ponnyn och försöka och visst gick det bättre då man tänkte så :)

Allt känns bara fel

Allt har gått så in i helvete dåligt idag! Jag kom till stallet pysslade om ponnyn och märker att hennes täcke är borta, våra täcken hänger på hängare utanför uteboxarna och grannarnas hund hade tagit den och tuggat på den. När jag sadlat klart trippade jag bort mot ridhuset för att skritta fram, jag skrittar fram för hand i vinter då jag inte har vinterridstövlar och fryser på tok för mycket. Min tränare kom försent då tjejen som skulle rida efter mig som han skulle plocka upp var försenad.. Då hade jag skrittat runt i 30 min och tänkte bara på att åka hem. Tottis var en allmänt underbar häst idag, men det är svårt att rida när man inte känner skänklarna eller fingrarna så allt kändes värdelöst... Och jag kände mig som en minst sagt usel ryttare.. Så jag skippar träningar för tränare i ett tag faktiskt
 
 
 

Iväg till stallet

Ska snart ge mig ut i kylan och ta bussen ut till stallet. Ska träna 9.30, vet egentligen inte varför jag rider så tidigt när min hela dag för en gångs skull är ledig, men fördelen är väl att jag hinner plugga sen också. Jag hoppas bara att jag ser ett hönät i boxen och att den är någorlunda ren..

Stallhelvete

Usch usch... jag kan ibland inte ens förstå det här med hur stall fungerar här i Polen. Jag är skapligt nöjd med vårt stall men jag är nog mest nöjd över att det är så nära. I börjand så hade stallet en annan ägare och då kanske det inte fanns lika mycket saker men man tog hästarna i första hand. Nu är ägare intreserad av sin vinst, i våra avtal står bla. att han inte tar ansvar för om hästen skadas på grund av att den hanterats fel av hans arbetare. Han delar upp allt väldigt noga och försöker att spara på allt. Därför har de bra stallkillarna slutat, han anställde då nya, men han gjorde inte som den förra ägaren som verkligen tog sig tid att utbilda dem, hon följde efter dem i över två veckor och de visste exakt allt, nej... han ger dem en högaffel visar foderkammaren klistar lappar på våra hästars grimmor, ger honom en förteckning över padockarna och sätter sig i sin dyra bil och åker hem där han bygger om...
 
I början var det inte så illa, men nu har jag en häst som inte går ut i padocken eftersom hon inte kan gå själv och det känns farligt att släppa en pigg arab på en padock som är 4x4 meter stor med en till häst. Boxarna bäddas med halm, enligt avtalet en ball per dag men stallkillarna är tillsagda att ge hästarna så lite som möjligt för att spara pengar och därför så städar man inte hos hästarna även om det är det som står i vårt avtal. Idag blev jag rasande när jag såg att stallkillen kommit på ännu ett sett att spara ... han tog ut min hästs hönät!!! Så att hon inte skulle äta mellan måltiderna, och det är en häst med magproblem!  
 
Hela den här veckan har jag gått runt och varit förbannad på stallet, i måndags så visade det sig att min häst rymt då denna smarta kille inte stängt boxen och inte ens ringer man och informerar mig! På tisdagen står hon i en genomblöt och nedbajsad box när jag frågar varför det inte städas säger man att det är för att hålla värmen, jag pekar då på hennes ben där hon har ett öppet sår och frågar om de vill att det ska bli infekterat, vad jag får till svar är att killen rycker på axlarna och går vidare. På onsdagen glömmer han att låsa boxen igen och kommer smart nog på att fånga en tidigare slagen häst genom att dra i hennes täcke, när jag kommer är täcket sönder och min häst står sönderstressad i sin box, hon låter sig inte tas på benen.  Osv...
 
Jag skulle så gärna se ett svenskt system här i Polen, där man kan betala kallhyra och ordna allt det andra, nu betalar jag mer än tre fjärdedelar av min lön för att köra ut smutsigt halm själv, fixa foderhinkar själv och bråka om allt det andra som egentligen är bestämt av avtalet.
 
 

RSS 2.0