Till salu

En CASCO hjälm, använd några få gånger, strl S (50-55 cm) 300 kr

Helt NYA Mountain Horse stövlar strl. 41 800 kr



Helt NYA ridskor från HÖÖKS strl 39   100 kr



Helt nya vinterridstövlar från Euro-Star strl 38  300 kr



Ridbyxor 200 kr styck


Ryttaren bakom Erilia

Jag har ju krivit allt om min lilla fux nu eller tja det mesta. Men inget om mig.

Jag är 20 år gammal. Började rida som 4 åring och är fortfarande helt kär i ridningen och hästarna. Jag har ingen hästkunnig förälder, och alla i min familj är hästrädda. Och även om jag enligt många tränare var en lovande ryttare och dem råddde mamma att köpa mig en ponny så blev min dröm sann den 11.10.2010, jag var då 18 år och köpte Erilia. Hon är alltså min första häst. Eller tja då hon köptes var hon ju en ponny :P

Jag har också hund och katt, och en otroligt stöttande sambo. Jag vet inte hur många gånger han vaknat klockan 5 för att åka på träningar, tävlingar, osv. Han är den som bär runt på sadlar, täcken, hö, ja allt, men han klagar alltid. Det var också han som fick mig att köpa häst. Jag red på ridskola då vi träffades, men då jag red 7 dagar i veckan så blev det dyrt, någon dag sa han "Vore det inte billigare med en egen häst?" och tre dagar senare fann jag Rödis.

Jag är hoppryttare, men jag tycker att dressyr är helt ok, så länge man inte slår eller sparkar sönder hästarna som tyvärr vissa dressyrryttare gör :( Erilia har också fått mig att börja med natural horsmanship, som jag försöker utveckla mig inom.

Rödis

Har nu fått höra ursäkter från många håll, för att de dömt ut min lilla stjärna. Hon var en liten vilde då hon köptes - hon köptes skrämd och hade då blivit slagen och skadad av människor. Jag satsade då stort inom hoppningen, tävlad 140cm, och satsade helt plötsligt på en liten galen arab. Min tränare trodde inte på henne, jag la ner kraft, blod och många tårar. Jag har slagit sönder knän och haft 2 hjärnskakningar.

Men jag har fått en otrolig häst, en häst som får alla att gapa då hon börjar trava, som får alla att tveka på om dem inte sett fel då hon hoppar. Vi har lärt många en viktig läxa, man ska aldrig dömma ut en häst, en häst som blivit slagen och svält av sina förra ägare kan finna tryggheten och kan växa så pass mycket inombords att den slår andra med hästlängder ;)

Jag har en vän som känner mig bättre än alla andra, en vän som pussas och kramas. Jag kan inte beskriva det som finns mellan oss två- vi är ett team.




RSS 2.0