dagens

Idag hoppade jag upp lite mer seriöst på pållen, ska ju ändå på träningsläger nu på söndag. Idag blev det alltså att plocka fram sadeln och rida lite volter och finslipa tempoväxlingar och övergågar skritt-galopp-skritt. Imorgon ska jag nog ta och hoppa något så blir det markarbete på lördag och så åker vi ju iväg klockan 5 på morgonen typ på söndag. Sen väl framme ska jag försöka hoppa upp imorgon innan alla andra kommer för att rödis ska få titta runt på omgivningarna osv. Och mådag börjar den hårda träningen :P


tävling ;)




bilden är länken

tävling ;)


tävling


lite om oss

Mitt namn är Magda och bloggen kommer att handla om mig och mitt sto vid namn Erilia, hon är en arab på troligen 7 år men tyvär är hennes härstammning okänd. Hon kallas för rödtott eller lillan då hon är minst i stallet vi står i. Jag har haft henne i 9 månader nu och hon har verkligen förändrats.

Jag köpte henne av en tjej som hade fått två stycken araber att rida in av sina föräldrar, hon hade dock ridit väldigt kort tid och då rödtotten hade en massa temperament blev hon snabbt kallad för djävulen av henne. Och de tillfällen som hon red hästen var när hon fick för sig att hoppa, annars stod min sötis i hagen, då hon motionerades så sällan var hon pigg och ohanterbar enligt de förra ägarna.


Men jag ska gå tillbaka till hur allt började. Det var för drygt ett år sen, jag skulle tävlan på ridskolan jag red på, och min pojkvänn och mormor kom dit för att hejja. Tävligarna drog ut på tiden, och vi väntade otåligt, jag skulle hoppa 110 cm med en ganska orutinerad häst, min tränare tyckte dock jag skulle klara banan lugnt. Något man inte tog hänsyn till var att underlaget blev slitet, innan våra starter gick 7 hästar omkull. Det gjorde jag också, min pojkvän började då spekulera på om det inte vore billigare för mig med egen häst, jag red nämligen i 5 stycken ridgrupper och det kostade en del, bara på skoj åkte jag ut för att kolla på Erilias syster, då jag fick höra att även rödtotten är till salu hoppade jag upp och blev kär i henne på direkten, två veckor senare köpte jag henne.


Nu är min pålle grundinriden och vi hoppar upp till en meter, på söndag ska jag ut på träningsläger och hoppas på att börja tävla efter det.



tävling


tävling




här kan du tävla

Välkomna

Välkomna till min nya hästblogg om mig och min lilla rödtott

RSS 2.0