Det där med tränare

Idag hade ponnyn ledigt, vi gick bara en promenad tillsammans innan hon skulle få lunch. Imorgon har jag träning klockan 8 på morgonen... yey så tidigt :( Men jag måste prata med min tränare, låt oss säga A... hon har hjälpt oss så mycket men samtidigt så är jag liite för trygg med henne, jag vet att hon kan hoppa upp och hoppa ponnybus när det känns för högt och därför kontaktade jag min förra tränare som otroligt nog äntligen hade tid att träna mig - C. Ja jag vet det låter ju bra, då kan jag ju hoppa en gång i veckan och rida med två tränare.. saken är bara att jag känner resultaten då jag tränar med den andra tränaren, jag får råd från en annan person som ej sett mig varje dag sedan 1 år tillbaka utan som sett mig innan jag köpte häst och som vet hur jag ridit innan. Jag är vän eller bekant är mer korrekt med båda, och de är båda superbra, dock har en av dem mer erfarenhet.. och jag vet inte vad jag ska göra..

Ska jag stanna kvar hos en tränare som tagit upp oss från botten till den sportponny jag har idag. Eller ska jag tacka för de dagliga träningarna och fortsätta vidare. Nu när jag skriver det här känns det ju så fånigt.. Men Erilia är en så speciell häst, araber är lite mer än andra hästar, de har sitt egna liv men de vet precis vad du känner och tänker. Och vi som ekipage har klickat med A, dock har vi problem som måste lösas som vi inte lyckats lösa tillsammans, och varje tränare kommer till en punkt där den sagt allt den kan säga.

C i sin tur, är en otroligt erfaren tränare, men han känner inte min ponny lika väl som A gör, han kommer aldrig förstå den utveckling hon gjort. Det han ser är mina brister och mina ambitioner. Som han sa igår när jag efter hoppningen sa att jag kanske ska gå över till dressyr då jag blivit så feg "Jag ser ju i dina ögon att det är det du vill. Du vill hoppa, du är lycklig då." Det gav mig en pusch frammåt. Men han vill gärna att vi byter till bett igen, vilket jag är tveksam till.

Jag tror ni förstår situationen, jag hatar att behöva säga nej eller nej tack och det kommer ag att få säga till en av dem nu. Jag måse välja det som är bäst för vår vidareutveckling.


Vi fortsätter att utvecklas

För ett år sedan eller tja lite mindre, åkte jag på träningsläger till en av mina favorittränare som då inte var så förtjust i den lilla rödtotten som gärna reste runt fyrkantspåret på sina två bakben. Han blev minst sagt förvånad över hästvalet jag gjort, men men vi kvinnor tänker ju ofta med hjärtat och det gör jag än när det kommer till Rödis.

Idag såg han hennes potential, denna lilla arab lever för att hoppa, det är det bästa hon vet, då glömmer hon att hon är 145 i manken, då är tom 120 hinder en ren lek för henne. Även om jag nu har blivit rädd för hoppningen så är det ju den grenen jag älskar, som han sa så ser man det i mina ögon när jag styr mot ett hinder, jag kanske är rädd men jag älskar att flyga över hinder på min lilla ponny. Visst vi är väl inte så fint sammspelta än, jag sitter mest och spänner mig men vi tar det mest på kul nu. De sista hoppen idag var faktiskt otroligt roliga, gud vilken kraft hon fick i bakbenen alltså.

Har tyvärr inga bilder... men vi tog ju lite bilder i lördags så en av dem får pryda inlägget


Älskar dig lillplutt <3

Duktig Ponny

Min lilla ponny har varit så duktig på sistonde :)

I tisdags gick hon problemfritt in i transporten, hon som har så dåliga minnen, och som var så ransporträdd. Mitt mål var att få henne att med säkerhet gå på rampen med frambenen, men redan vid första försöket ville hon liiite till. Och vid det andra såg hon höet längst inne i transporten och gick glatt på. Vi gick in och ut och in och ut, till slut räckte det att jag gick in och smackade på, så stod hon där bredvid med sin "säg att jag är såååå duktig" min.

I onsdags hade vi träning med en av mina favvo tränare för att inte säga da favvo tränare :P
Hon var lite slö, och allt var lite skrämmande men fin var hon. Kämpade på fint.

Idag testade vi att rida på bett, vi gick över till hack i december pga hennes psykiska problem med bett. Med rätt handledning från marken gick det hur bra som helst. Dock fick hon sig ett fight sår på padocken vilket är mindre kul, men det händer. Ska till stallet ikväll för att se att det inte svullnar upp.


Sett från HV Polo

Nu kan ni tävla om ett sett från HV Polo HÄR, eller tryck på bilden för att komma dit

soft up stigbyglar



Nu kan man vinna stigbyglar hos teamjumpers.se tryck HÄÄÄÄR för att komma dit, bilden är också klickbar

RSS 2.0