Trimmning pågår

Bådei förrigår och idag har vi trimmat på marken imorgon tror jag vi ska hoppa faktiskt. Hon har känts väldigt bra uppifrån dock lite väl seg kanske. Något jag verkligen uppskattar är sporrar som jag dock ej rider med då jag har en på tok för ostagi skänkel och skulle göra mer skada än nytta. 
 
I förrigår trimmade vi lite dressyrmuppigt, fick rida en massa volter i olika storlekar och variera mellan att rida i halvsits, rida lätt och sitta ned. Det var verkligen jobbigt i traven då jag efter att galoperat för fullt skulle rida två varv i arbetstrav. Jag har en tendens att låsa mina knän och vader och hålla mig fast så att jag skumpar lite extra mycket... väldigt störigt. Men om jag sätter mig ner i trav när jag börjar trava så sitter jag rätt.. lite lustigt bara.
 
Idag trimmade vi över bommar, en låååång rad travbommar för att öva min sits och följsamhet, bommarna byggdes sen om till galoppbommar, som vi rullade över. Gick väldigt bra då jag verkligen red med hjälperna. 
 
Så imorgon blir det hoppning och på lördag ska vi äntligen fotas, jag och min sambo tillsammans med Erilia och min kompis häst som även han är fux, man måste ju matcha hästarna ;)
 

En rakad och pigg ponny

Nu har tottis fått tillbaka sin matlust. Linfrö och varm mat kan göra susen. I lördags rakade jag henne och nu har hon en krona med små hjärtan på rumpan. 
 
I söndags fick hon vila och idag var det en pigg dam vid andre änden på longeringslinan... så kan det va med ston :) Imorgon är det träning som gäller, gissar på markarbete.

Höst

Oj, då har man inte bloggat på länge alltså, det har väl inte hänt så mycket emallanåt förutam att Erilia varit väldigt dålig de senaste dagarna och därför har jag haft fullt upp. Dessutom har våran tvättmaskin gått sönder och min katt är sjuk.
 
Jo, igår var vi hos veterinäreren med min katt och veterinären gick ut och lämnade öppen dörr, klinikens dörrar stod öppna och katten sprang ut, han gömde sig under en bil och precis när vi fick tag på en av hans tassar så sprang han in under en annan och rakt in under motorhuven. Vi väntade utanför kliniken på dess parkering i 5 timmar på bilens ägare och jag är väldigt arg, vi fick inte ens höra ett förlåt från veterinärens sida, kliniken erbjöd oss inte att gå på toa hos dem, vi blev inte frågade om vi ville ha något varmt att dricka även om vi frös. Vi ringde och googlade nummer från våra mobiler även om de har internet och telefoner i kliniken. Efter dessa fem timmar drog vi ur en skräckslagen katt när bilens ägare kom, henne hade vi spårat med polis. Och kattens besök betalade jag så klart utan rabatt.. dålig stil alltså.
 
Erilia mår iaf bättre hon har problem med sin mage och äter då inte så då får man laga henne lite mat, honung och linfrö brukar göra susen. Och även denna gång har jag nu en glad och pigg ponny. 
 
Imorgon ska hon rakas, en helklippning utan huvud (och kanske ben om hon inte låter mig raka dem) med en ferrari eller en krona på rumpan. Ska testa ferrarin först och sen om jag misslyckas så kör jag det enklare valet. 

RSS 2.0