Ruggigt förrbannad

Jag kom hem ursinnig, kände mig surast i hela Warszawa! 
 
Jag stör mig verkligen på folk som inte respekterar andra. Jag hade träning idag, åter igen är ju såklart fritids lunkarna tvungna att ligga på en volt framför precis det hindret som hoppas, och våra rop hjälper inte. 
 
Som 8 eller 9 åring, fick jag hemma i Sverige ordentlig utbildning om hur man rider i ridhus med andra och samma regler gäller på padocken på sommaren. Högerregeln finns, temporegeln. Och sen kan man visa respekt för dem som har en hoppträning. Men nej, istället för det är det ju roligare att lite lite var som helst vara lite små taskig och inte ens kolla vart man rider, tvinga folk att tvärnita efter eller precis framför hinder. Istället är det jag som istället för att tänka på hinder, avstånd och vägar tänker, hmm undra var de nu kommer att svänga. Jag har alltså noll koll på hästen efter ett kort tag då hela min energi går åt att bevaka dem andra så att dem inte rider på mig vilket har hänt. 
 
Jag tycker det är helt respektlöst! Jag förstår att de vill slappna av men jag betalar mina träningar med pengar jag slitit för, och jag gör det inte för att låta dem förstöra dem, utan för att utvecklas. Det finns en regel som säger att ryttare som tränas är dem som är viktigast. En annan sak är att det inte spelar roll om jag tränare för tränare eller inte, reglerna är inte ett påhitt som man kommit på ur inget liksom, utan de bidrar till en sak som heter säkerhet, alla hästar är inte så trevliga, vissa sparkas och bits och dp kanske det inte är så kul att rida på en sådan häst. Det sista är att vår padock är 100x80 m stor och om det står två kryss på den och det rider tre stycken kan alla få sin lilla plats, men istället har vissa behovet att trängas vid kryssen bara för att.
 
Jag fick höra att jag ska rida som de andra bara rida på, skita i dem andra och låt dem hålla koll på vart du rider, men nej! Det ska jag inte göra, regler är regler men en annan sak är respekt mot andra. Och det är oförskämt och respektlöst att behandla andra på det viset.  Och detta tänker jag slåss för i vårat stall, det ska vara kul och lärorikt att rida, varje pass ska inte vara en kamp för överlevnad.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Myran

Intressant blogg! Den här ska jag följa ^^

2012-07-13 @ 15:27:38
URL: http://trinnie.blogg.se
Postat av: Annika

Fin blogg :)

2012-07-13 @ 15:31:09
URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Postat av: Gotlands största hästblogg

Hej!
Jag heter Karolina Westberg och driver Gotlands största hästblogg.
Jag har en tävlingsponny som heter Izabell.
För ett år sedan kunde hon inte ens galoppera och nu ska vi debutera LB.

Vi har haft många problem och dom lädde oss till ponnyakuten4 castingen.

Jag har precis blicit sponsrat av ett internationellt företag, så du får läsa om vår resa med kompromisser hit och dit för att få ut så mkt som möjligt av det!

Jag och min ponny och 40 till fick komma till castingen av 1500 sökande.
Vill du läsa mer om äventyret på PA så kan du klicka här:
http://karrowestberg.blogg.se/category/ponnyakuten.html

Annars hoppas jag att du kikar in i min blogg och kanske vill du tillochmed följa mig via bloglovin?
http://www.bloglovin.com/sv/blog/3775770/gotlandsryttare/follow

Ha det BÄST! PUSS/Karro

2012-07-13 @ 17:11:52
URL: http://www.karrowestberg.blogg.se
Postat av: Wilma

Jättefin blogg! :)

2012-07-13 @ 18:19:10
URL: http://wilmafur.blogg.se
Postat av: Fanny och Filippa-Hästblogg

Fin blogg!

2012-07-13 @ 21:34:50
URL: http://syrrornaenstrom.blogg.se
Postat av: TeamGrys

Hej! kika gärna in på våran blogg! :D

2012-07-17 @ 10:02:13
URL: http://teamgrys.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0